Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Quiltfestival Noord-Groningen

10 juni 2016 - 12 juni 2016

€8.00

Op 10 tot en met 12 juni vindt in de gemeente Eemsmond de vierde editie van het Quiltfestival Noord-Groningen plaats. Het festival bestaat uit 28 exposities op verschillende locaties in het Noord-Groningse landschap, een textielmarkt, workshops en een quiltwedstrijd.

De stichting die het festival organiseert verwacht dit jaar tot vierduizend bezoekers. De eerste keer dat het tweejaarlijkse festival georganiseerd werd trok het 2500 bezoekers, maar het festival wordt bekender. Vanuit de organisatie streeft men ernaar om elke keer nieuwe deelnemers aan te trekken en let men erop dat de tentoongestelde werken van goede kwaliteit en nieuw zijn. Zo zijn bezoekers, die vaak een lange reis moeten maken naar het hoge noorden, van een verrassend programma verzekerd.
Irina Voronina - Pilgrims.

Irina Voronina – Pilgrims.

Verschillende bijzondere locaties
Bezoekers kunnen zich verheugen op 28 exposities op bijzondere locaties in het fraaie Groninger landschap. Dat zijn vooral de oude kerkjes. Een aantal van deze monumenten is recent gerestaureerd als gevolg van aardbevingsschade en ziet er daardoor extra verzorgd uit. Er zijn drie wandelingen langs dit religieus erfgoed beschreven, waarbij naast de quilttentoonstellingen ook de hele ontwikkeling van het orgel in deze kerken te zien is. De route langs de verschillende tentoonstellingslocaties vindt u op de website.
Internationaal programma
De deelnemers komen deze keer uit Rusland, Tsjechië, Italië, Duitsland, Vlaanderen en uit alle delen van Nederland. Zij zorgen voor een heel divers aanbod van quilts, variërend van traditioneel tot art-quilts. Aan het tweejaarlijkse festival is een wedstrijd met het thema ‘vlucht’ verbonden.
De textielbeurs van het Quiltfestival Noord-Groningen.

De textielbeurs van het Quiltfestival Noord-Groningen.

De textielbeurs vindt plaats in de evenementenhal Op Roakeldais. Diverse standhouders zullen zorgen voor een uitgebreid en gevarieerd aanbod op het gebied van stoffen, wol, vilt, textielverf, garens, vliezen, vezels, boeken en tijdschriften. Naast de stands is in de hal ook de tentoonstelling te zien van het Gewest Salland van het Quiltersgilde. Bovendien worden er diverse workshops gegeven.
Buitententoonstelling bij de kerk van Rottum

Buitententoonstelling bij de kerk van Rottum.

Buitententoonstelling
Nieuw in het programma is de buitententoonstelling op het grasveld bij de kerk en de begraafplaats van Rottum. Voor deze tentoonstelling kon een ieder werk inzenden. Als materiaal wordt zeker textiel gebruikt, maar daarnaast zijn ook andere materialen mogelijk, zoals wol, vilt, zijde, draden, etc. Het eindresultaat kan iets zijn wat driedimensionaal is, wat staat, ligt of hangt, zowel een quilt, een sculptuur of iets anders.
Openingstijden
Vrijdag en zaterdag 10.00 – 18.00 uur
Zondag 11.00 – 17.00 uur
Irina Voronina - Nautilus.

Irina Voronina – Nautilus.

Aantal keren gelezen: 3377.

Deel dit artikel
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Gegevens

Begin:
10 juni 2016
Einde:
12 juni 2016
Kosten:
€8.00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,
Site:
http://www.quiltfestival.nl/nl/home

Locatie

Op Roakeldais
Oostervalge 52 A
9989 EL Warffum, Gr. Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *