Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nederlandse Breidagen 2017

19 mei 2017 - 20 mei 2017

€9.00

Het brei- en haakfestival van het jaar

De organisatie achter de Handwerkbeurs, al jaren Nederlands grootste beurs op dit gebied, organiseert alweer voor de dertiende keer een speciale beurs voor iedereen die zich bezighoudt met breien en haken. Behalve tientallen verkoopstands is er ook een uitgebreid programma aan demonstraties, workshops en lezingen, zodat een ieder die geïnteresseerd is in breien en haken, rijp en groen, ruimschoots aan haar (zijn?) trekken komt.

Een mooie gelegenheid om nieuwe technieken te leren.

Een mooie gelegenheid om nieuwe technieken te leren.

Donna Smith.

Donna Smith.

Speciale gast: Donna Smith
Elk jaar hebben de Breidagen een speciale gast. Dit jaar is dit Donna Smith, een textielontwerpster van de Shetland eilanden, ten noorden van Schotland. Een goede keuze, want de Shetlands zijn de bakermat van prachtige breitechnieken zoals fair isle en kantbreien en Donna Smith kan daar veel over vertellen. Tijdens de beurs geeft zij een lezing en drie workshops. Ze heeft overigens ook een mooie website.
Annemor Sundbø over Noors breiwerk
Een andere internationale gast is Annemor Sundbø uit Noorwegen. Als weeflerares nam zij begin jaren ’80 een lompenfabriek over waar veel oud breiwerk werd vermalen om als dekbedvulling gebruikt te worden. Vanaf dat moment werd er veel minder vermalen en vormde het oude, Noorse breiwerk de basis voor haar kennis over deze rijke breitraditie. Ze heeft er diverse boeken over geschreven en op zaterdag geeft ze een lezing.
Noors breiwerk van Annemor Sundbø.

Noors breiwerk van Annemor Sundbø.

Uit de collectie van Evelien Verkerk.

Uit de collectie van Evelien Verkerk.

Oud breiwerk uit Nederlandse musea
Evelien Verkerk zou je met recht een breihistorica kunnen noemen. Sinds jaren doet zij onderzoek naar oud breiwerk in Nederlandse musea en schrijft daarover in haar interessante weblog. Bovendien verzamelt zij breiboeken van voor 1920, bestudeert de patronen, probeert die uit en publiceert hierover. Met zoveel kennis over de Nederlandse breitradities kan het niet anders of haar lezing op vrijdag wordt een hele boeiende.
Er is een nog veel uitgebreider programma aan activiteiten, de bovenstaande vielen ons als Handwerkwereld speciaal op. Zie voor de rest van het programma de website van de Nederlandse Breidagen.
Workshop.

Workshop.

Beurs
Handwerkwinkels zijn tegenwoordig dun gezaaid; daarom is het mooi dat er zo af en toe een beurs is waar aan het aanbod van garens, naalden, andere benodigdheden, boeken en tijdschriften geen einde lijkt te komen. Op de Breidagen staan ruim zeventig verkoopstands. Voldoende keuze om voor een jaar in te slaan en ook nog wat nieuwe technieken te leren.
Openingstijden
Vrijdag en zaterdag 10.00 – 17.00 uur
Impressie van de beurs.

Impressie van de beurs.

Inspiratie genoeg. Zien we daar een gebreide caravan?

Inspiratie genoeg. Zien we daar een gebreide caravan?

Aantal keren gelezen: 3107.

Deel dit artikel
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Gegevens

Begin:
19 mei 2017
Einde:
20 mei 2017
Kosten:
€9.00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , ,
Site:
https://breidag.nl/

Locatie

De Broodfabriek Rijswijk
Volmerlaan 12
2288 GD Rijswijk, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070 307 59 00
Site:
www.de-broodfabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *