Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Liberty in Fashion

9 oktober 2015 - 28 februari 2016

£9.00
Stoffen van Liberty & Co, jaren '60.

Het Fashion and Textile Museum in Londen presenteert een overzichtstentoonstelling van ontwerpstudio en warenhuis Liberty & Co, opgericht in 1875 door Arthur Lasenby Liberty in Regent Street, Londen. Liberty-stoffen zijn ook in Nederland een begrip. Begonnen als winkel in zijden stoffen, werd het assortiment spoedig uitgebreid met andere stoffen, oosterse kunst en meubelen (denk aan de bekende Liberty-chair). In 1884 werd er ook een afdeling dameskleding geopend. Daarmee werd Liberty & Co snel een van de toonaangevende winkels in Londen.

In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw kwam de typerende Liberty-stijl letterlijk tot bloei met de bekende gebloemde stoffen waar Liberty sindsdien mee geassocieerd wordt. In de jaren ’50 werd het merk Ýoung Liberty’ geïntroduceerd met bekende voorbeelden van modern Brits en internationaal designkleding.
Oosterse invloeden op Liberty-stoffen.

Oosterse invloeden op Liberty-stoffen.

Een hele groep van jonge, toonaangevende ontwerpers zorgden ook in de jaren daarna voor een internationale rol van Liberty in de mode. Ontwerpers zoals Mary Quant, Foale & Tuffin, Gina Fratini en Jean Muir droegen in de jaren ’70 bij aan de bekendheid van Liberty. Liberty is er in geslaagd door de jaren heen, met behoud van de typerende eigen stijl, vernieuwend te blijven.
De tentoonstelling ‘Liberty in Fashion’ laat meer dan 150 kledingstukken en accessoires zien ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van het bedrijf. Getoond worden onder andere een cape uit 1890, gemaakt van Chinese geborduurde sjaals, roze jurk van zijde met geborduurde kraag, ontworpen door Paul Poiret in 1930, tot hedendaags werk van bijvoorbeeld Vivienne Westwood en het sportmerk Nike.
Samenwerking tussen Liberty en Nike.

Samenwerking tussen Liberty en Nike.

Aantal keren gelezen: 3447.

Deel dit artikel
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Locatie

Fashion and Textile Museum
83 Bermondsey Street
London SE1 3XF, Verenigd Koninkrijk
+ Google Maps
Telefoon:
0044 20 7407 8664
Site:
http://www.ftmlondon.org/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *