Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hoedjesdag

20 september 2015 - 22 november 2015

€6.00
Hoedjesdag
Het Museum de Kantfabriek brengt Hoedjesdag, een duo-expositie. Hoeden die ministers en kamerleden hebben gedragen op Prinsjesdag 2015 én hoeden die gemaakt zijn door de groep ‘Petje af voor de hoed’ uit Deurne.
Ieder jaar kijken velen uit naar de hoeden op Prinsjesdag. Erica Terpstra begon in 1977 met het dragen van een hoed op deze dag en het is een traditie geworden. Het zijn vaak opvallende hoeden. In de loop der jaren zijn sommige politica de hoed ook gaan gebruiken om een statement te maken over een actueel thema of de eigen politieke agenda. Voormalig SP-Kamerlid Krista van Velzen, droeg in 2008 een anti-bonthoed en Marianne Thieme –van de Partij van de Dieren – droeg in 2010 een zwarte koksmuts met daarop de tekst ‘Fish Free Fridays’. Zeker vijftien hoeden, gedragen op Prinsjesdag 2015, kunt u vanaf 20 september zien.
Naast deze hoeden exposeert het museum hoeden die gemaakt zijn door de groep ‘Petje af voor de hoed’ uit Deurne. Het zijn handgemaakte hoeden. Er staat bij hoe ze gemaakt zijn. De groep richt ook een hoedenatelier in bij deze expositie en de leden zullen elke dinsdagmiddag en zondagmiddag demonstraties geven. In de uitzending ‘Tijd van MAX’ op Prinsjesdag waren de leden in de studio te zien werkend aan een hoed. Beide exposities vullen elkaar mooi aan. Degenen die geïnspireerd raken door de hoeden kunnen bij Museum de Kantfabriek een cursus hoeden maken volgen.

Aantal keren gelezen: 2409.

Deel dit artikel
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Gegevens

Begin:
20 september 2015
Einde:
22 november 2015
Kosten:
€6.00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
www.museumdekantfabriek.nl/exposition/hoedjesdag-2015/

Locatie

Museum De Kantfabriek
Americaanseweg 8
5961 GP Horst, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
077 398 16 50
Site:
www.museumdekantfabriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *