Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Europese Quilt-Triënnale

13 september 2015 - 10 januari 2016

€14.00
Quilttriennale - Luftschloß - Susanne Klinke

Voor de zesde keer toont de Textilsammlung Max Berk een wedstrijd-tentoonstelling van 55 quilts uit tien landen, geselecteerd door een internationale jury uit in totaal 168 quilts uit 18 Europese landen. De tentoonstelling vindt plaats in het Kurpfälzisches Museum in Heidelberg (D) en loopt tot 10 januari 2016.

Quilttriennale - Shadow of Flowers - Teresa RussowDe ingezonden quilts bevatten een grote variëteit aan technieken en onderwerpen. De juryleden uit Denemarken, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Nederland spendeerde twee intensieve dagen om een goede dwarsdoorsnede te geven van de hedendaagse Europese quiltscene en een overzicht te geven van de nieuwste ontwikkelingen in haar quilttraditie.
De drie hoofdprijzen
De Doris Winter Memorial Award, gesponsord door de Betty Barclay Group, voor innovatie op het gebied van materiaal, techniek en ontwerp, inclusief een geldprijs van € 5.000, voor de Duitse artieste Susanne Klinke voor haar werk ‘Luchtkasteel’.
De prijs van € 1.000 voor innovatie op groot formaat werd toegekend aan Urte Hanke, ook uit Duitsland, voor haar quilt ‘Struktur und Raum 4’.
Zoals gebruikelijk was het aantal inzendingen van quilters onder de 40 jaar gering. Desalniettemin kon de prijs voor aanstormend talent toegekend worden aan Therese Russow (D), die slechts 16 jaar oud is. Zij ontving een prijs van € 1.000 voor haar quilt ‘Shadow of Flowers’.
Overige locaties
Na de tentoonstelling in Heidelberg zal de Quilt-Triënnale nog te zien zijn in het Kreismuseum Zons in Dormagen, Duitsland van 24 januari tot 28 maart 2016, in het Textiel Museum St. Gallen in Zwitserland van 13 april tot 26 juni 2016 en op het Festival of Quilts in Birmingham (VK), 11 tot 14 augustus 2016.

Quilttriennale - Struktur und Raum 4 (detail) - Urte Hanke

Aantal keren gelezen: 3545.

Deel dit artikel
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Locatie

Kurpfälzisches Museum in Heidelberg
Hauptstrasse 97
69117 Heidelberg, Duitsland
+ Google Maps
Telefoon:
06221 58 34020
Site:
http://www.museum-heidelberg.de/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *