Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Biezenmortel Masterclass : ‘venster’

13 mei 2016 - 16 mei 2016

Enkele van de tentoongestelde werken.

In het pinksterweekend van 13 t/m 16 mei houden de deelnemers van de Biezenmortel Masterclass 2015 een tentoonstelling van textielkunstwerken – met name quilts – in Galerie Driebergen met als centraal thema ‘venster’. De tentoonstelling was eerder te zien tijdens de Open European Quilt Championships in Maastricht.

Werken van de Biezenmortel Masterclass.

Werken van de Biezenmortel Masterclass.

De Biezenmortel Masterclass
De Biezenmortel Masterclass is een speciale cursus van tien maanden voor quilters en textielkunstenaars die reeds de stap naar het werken met eigen ontwerpen gemaakt hebben. Het gaat om kunstenaars die de eerste stappen naar autonoom kunstenaarschap hebben gezet en daarnaast een goede theoretische onderbouwing hebben, doordat zij bijvoorbeeld de cursus Quilten Speciaal of DIY Textile School hebben doorlopen. Ook studenten met een voldoende uitgebreid portfolio, waaruit duidelijk blijkt dat ze een bepaalde creatieve ontwikkeling hebben doorgemaakt, kunnen deelnemen.
De overgang van hobby naar autonoom en dus zelfstandig kunstenaarschap is niet altijd makkelijk. Vaak zit je als kunstenaar alleen thuis te werken, zonder dat je op voldoende feedback krijgt. Dat blijkt moeilijker dan gedacht. In de lange, eenzame uren kan iemand makkelijk overmand raken door gevoelens van onzekerheid over het eigen kunnen. De Biezenmortel Masterclass helpt door ideeën over eigen werk opnieuw te ijken. De Masterclass is gericht op verdieping en professionalisering van de eigen artisticiteit. Er worden geen nieuwe technieken onderwezen, maar aan het eind weet de kunstenaar wel of hij/zij op de goede weg is. Daardoor krijgt iemand weer voldoende zelfvertrouwen om verder te gaan op de eenmaal ingeslagen weg.
Het thema van deze tentoonstelling is 'venster'.

Het thema van deze tentoonstelling is ‘venster’.

Inhoud van de masterclass
De lessen van de Biezenmortel Masterclass zijn inhoudelijk vormgegeven door Jette Clover. Zij werkte steeds samen met andere docenten: de eerste twee keer met Linda Colsh en de laatste keer met Anna Kruzdlo. De cursus duurt ongeveer tien maanden. De eerste acht maanden krijgt de deelnemer elke maand via internet een pittig zelfstudieprogramma. Daarmee wordt tevens een methode aangereikt hoe als zelfstandig kunstenaar te werk te gaan.
Samen aan het werk voor de tentoonstelling.

Samen aan het werk voor de tentoonstelling.

In de laatste maand komen de cursisten bijeen voor een vijfdaags programma in een klooster in Biezenmortel. Onderwerpen die dan aan bod komen zijn: wat is kritiek en hoe ga je om met kritiek, hoe gaat de jurering voor een tentoonstelling in zijn werk en welke werkzaamheden zijn er verbonden aan het organiseren van een tentoonstelling. Ten slotte worden aanwijzingen gegeven om verder als kunstenaar te professionaliseren. Een vol programma, maar gelukkig is er ook steeds voldoende tijd voor ontspanning en blijkt het heel stimulerend te zijn om weer eens in een groep gelijkgestemden te werken.
De tentoonstelling
De cursisten van de Biezenmortel Masterclass 2015 kregen ook de kans om een selectie te maken voor een echte tentoonstelling. Die heeft inmiddels plaatsgevonden in Maastricht tijdens de Open European Quilt Championships in Maastricht. Voor degenen die deze tentoonstelling om welke reden dan ook gemist hebben is er nu de mogelijkheid om de werken van de Biezenmortel Masters in Driebergen te bekijken.
De deelnemende kunstenaars zijn: Marjan Adriaanse, Teuny Bakker, Hilly Binksma, Inge Bosman, Henriet Bovenkerk, Ria Braspenning, Anja van Dijk, Marielle Huijsmans, Pieternel Hol, Klara van Langevelde, Marjo van der Leeuw, Liesbeth Ouwerkerk, Mieke Plug, Marloes van Rees, Hanneke Reinalda en Martha de Vos.
Openingstijden
Dagelijks 12.00 – 17.00 uur
Meer informatie
Voor meer informatie over deze tentoonstelling of over deelname aan de volgende Biezenmortel Masterclass kunt u contact opnemen met Flox den Hartog Jager via e-mail floxdhj@gmail.com.
Inrichting van de tentoonstelling.

Inrichting van de tentoonstelling.

Aantal keren gelezen: 3447.

Deel dit artikel
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Locatie

Galerie Driebergen
Bosstraat 1 A
3971 XA Driebergen, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06 57 19 57 00
Site:
http://www.galeriedriebergen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *