Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Barbara Broekman – handgeborduurde en geweven series

28 november 2015 - 24 januari 2016

€7.50
Rijswijk - Barbara Broekman 1

Al jarenlang verzamelt Barbara Broekman foto’s uit kranten en tijdschriften. Zij selecteert de foto’s op structuur, ritme, compositie of juist theatrale voorstelling. Op de computer worden deze beelden vergroot en ontrafelt in pixeleenheden. Een computergestuurd weefgetouw ‘vertaalt’ deze digitale informatie en weeft in de complexe jacquardtechniek grote doeken van ongeveer anderhalf bij twee meter. Van veraf lijken de doeken op impressionistische schilderijen, terwijl van dichterbij de voorstellingen in pixels uiteenvallen.

Rijswijk - Barbara Broekman - Karachi II - 2014
Barbara Broekman – Karachi II – 2014.
Voor de serie ‘Faith’ uit 2009 selecteerde Barbara Broekman foto’s die dieptragische gebeurtenissen verslaan. Ondanks het menselijk leed hebben deze beelden een ongelooflijke schoonheid. In 2014 kreeg de serie Faith een vervolg met dertien nieuwe wandkleden.
‘Hoewel de getoonde gebeurtenissen vooral laten zien tot wat voor ellende mensen in staat zijn, schuilt er ook berusting in de foto’s. Rampen en oorlogen zijn inherent aan het menselijke bestaan. Het alledaagse leven gaat gewoon door. Wat rest is berusting in het lot en het op verstilde wijze eren ervan. De afbeeldingen zijn uitgekozen op hun haast “religieuze” uitstraling: de individuele mens versus de grootsheid en chaos van het leven.’
Met deze series geweven wandkleden hoopt Barbara Broekman de toeschouwer bewuster te maken van de dagelijkse beelden in de media. Door beelden van lijden en destructie om te zetten in textiel worden ze bijna tastbaar, bijna driedimensionaal, en komt de tragiek indringender over dan in de talloze beelden die de media dagelijks over ons uit storten.
Behalve Faith zijn ook de series Open Monden, Mijn Stad, Bali Impressions en Mijn Familie te zien.
Rijswijk - Barbara Broekman - Irak 2014
Barbara Broekman – Irak 2014.

Aantal keren gelezen: 2937.

Deel dit artikel
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Gegevens

Begin:
28 november 2015
Einde:
24 januari 2016
Kosten:
€7.50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070 390 36 17
Site:
www.museumrijswijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *